Een Vlaams spektakel

Op de 23ste januari zijn de leerlingen van A.R. Spa die het vak Nederlands hebben, naar Verviers gegaan om een muziekspektakel te zien. Dit spektakel was natuurlijk in het Nederlands.

De naam van de groep is: “Lennaert en de Bonski’s”. Ze zijn een speciale groep want Lennaert is Vlaams en de Bonski’s zijn Russisch. Lennaert is de zanger maar de Bonski’s kunnen ook soms zingen. En tot ieders stomme verbazing, zingen ze in het Nederlands. Maar de Bonski’s zijn eerst en vooral de muzikanten; ze spelen veel instrumenten.

Ze hebben een tournee gemaakt voor wie Nederlands leert. Ze geven een nieuw imago van het Nederlands omdat bijvoorbeeld in de klasse het Nederlands moeilijk is. Daarom willen ze het Nederlands aantrekkelijk maken voor degenen die Nederlands leren.

(Chayton Vercammen, 4B)

 

Op 23 januari 2014 zijn de leerlingen van de 4 de klas naar Verviers gegaan om de groep « Lennaert en de Bonski’s » te zien.

De groep « Lennaert en de Bonski’s » telt drie zangers. De zangers komen uit Russland en Nederland. Hun liederen zijn dynamisch en amusant.

Dit spektakel is éen goede oplossing omdat de jongeren daarmee Nederlands leren spreken.

Hun liederen zijn country en de zangers spreken Nederlands. Dit spektakel is leuk en bovendien heeft de groep éen website op Facebook.

Mevrouw Gohy wilde dat alle leerlingen van de 4 de klas op donderdagnamiddag de voorstelling kwamen zien, opdat ze op een leuke manier Nederlands leerden.

Als je ook Nederlands wil leren, bezoek maar eens de website of animatie en kom maar het spektakel van de Bonski’s zien.

(Arnaud Weber, 4B)

 

Op de 23ste januari 2014 zijn we naar Verviers gegaan om het spektakel van Lennaert en de Bonski’s te zien. Dat is een groep van 3 zangers. Ze komen uit Nederland en Rusland. Het spektakel was leuk maar veel leerlingen hebben niet van het spektakel gehouden. Hun liederen zijn goed en interessant omdat het thema over de wereld gaat. We zijn het spektakel gaan zien om Nederlands te leren. Dat was het doel van het spektakel. Voor de leerkracht is het een leerrijke activiteit.

Die groep heb ik graag horen zingen omdat ze bereikbaar zijn en vooral sympathiek maar wanneer ze spraken, was dat moeilijk te begrijpen.

(Aaron Martin, 4B)

Retour en haut